A thai masszázs célja, hogy biztosítsa a testben a szabad energiaáramlást, feloldja a fájdalmakat és a merevségeket. A masszázzsal képesek vagyunk létrehozni egy rugalmas, hajlékony, elengedett, lazult állapotot.

A masszőr az izmokat, ízületeket különféle testhelyzetekben nyomja, nyújtja. A thai masszőr az ujjait, kézfejét, könyökét, térdét, lábát és a talpát használja. A thai masszázs tulajdonképpen egy meditációs kezelés, az egyik legősibb, leghatékonyabb feszültségoldó, több száz éves hagyományokon alapuló távol-keleti gyógymód, mely alapvetően eltér az európai masszázstechnikától.

Törődés, gondoskodás

A thai masszázs gyakorlása a masszőr részéről nem csak technikai gyakorlást, de egyfajta adottságot is követel. A masszázs ugyanis törődést és gondoskodást is ad, igazán a vendégért van! Azért igazán jó a thai masszázs, mert a masszőr is jól érzi magát közben.

Nyomástechnikák

A masszőr a saját teste adta mechanikai lehetőségeket használja, mindig lassan növeli a nyomást és lassan is csökkenti. Nem izomerőt használ a nyomás kifejtésére, hanem a saját testtömegét.

Mielőtt a nyomást fokozná a masszőr, előtte finoman kitapintja a szövetek ellenállási pontjait, és csak ezután fejti ki az erősebb hatást. Ahol ellenállást érez, ott nem fejt ki nagyon erős nyomást. A páciens hanyatt, oldalt és hason fekvő testhelyzetben, illetve ülésben helyezkedik el. Ezekből a testhelyzetekből állítja be a masszőr a kimozgatáshoz szükséges pozíciókat is.

Ujjak és tenyér

A nyomás történhet hüvelykujjal, mutatóujjal és tenyérrel. Nemcsak egy-egy ujjal, de páros ujjal egymás mellé helyezett két hüvelykujjal, egymással szembehelyezett két hüvelykujjal, illetve fokozható a nyomás egymásra helyezett két hüvelykujjal.

Tenyérnyomás lehet egy tenyérrel és páros tenyérrel végzett is. A nyomást a tenyér belső párnás részével fejti ki a masszőr. Előnye, hogy nagyobb felületen tud hatást kifejteni, és a páciensnek is kellemesebb érzés, mint az ujjnyomás.  Páros tenyérnyomás egyik fajtája a pillangó alakba helyezett tenyerekkel történik, ezt a leggyakrabban a háton alkalmazzák.

Könyök

A könyökkel nagy nyomást lehet kifejteni, ezt óvatosan használják, és fokozatosan fejtik ki a hatást. Sokszor inkább a technika fontosabb, mint az erőkifejtés, mert van, ahol elég a könyököt a masszírozandó testrészre helyezni, és már a könyök puszta mozdítása is eléri a kívánt hatást.

Alkar és talp

Az alkar singcsont felőli oldalának széle szintén erős nyomás kifejtésére ad lehetőséget. Alkalmazzák például a széles háti részen és a fenéken.

A talp felső harmadával vagy középső részével is kifejtheti a masszőr a nyomást.